Ines Blitz
Geestelijk verzorger & consulent seksuele gezondheid
Ines studeerde in 2008 af aan de Universiteit voor Humanistiek en is sindsdien werkzaam als geestelijk verzorger in de ouderenzorg.
In 2021 rondde zij met succes de post-HBO opleiding Consulent seksuele gezondheid af.
Zij is voor beide vakgebieden geregistreerd bij de betreffende kwaliteitsregisters (SKGV en NVVS). Zij is in beide vakgebieden werkzaam bij Attent zorg en behandeling. Attent biedt zorg voor ouder wordende mensen in Zuidoost-Gelderland. Onder andere op het gebied van zorg met wonen, revalidatie en thuiszorg.
Ines werd in haar werk voor het eerst geconfronteerd met seksualiteit toen een client in het verpleeghuis vertelde dat seks met haar man steeds moeilijker werd vanwege haar lichamelijke achteruitgang. Ze wist dat hij naar porno keek en dat maakte haar verdrietig. Haar vrouwelijkheid, hun relatie, schaamte voor haar lichaam en het verlangen naar lichamelijk contact kwamen ter sprake. Ines realiseerde zich dat ze heel weinig van dit onderwerp afwist. Ook viel haar op dat er in het verpleeghuis heel weinig gesproken werd over seksualiteit. Zij is zich toen gaan inzetten voor meer aandacht voor seksuele diversiteit middels de Roze Loper (een kwaliteitscertificaat voor instellingen die zich bezighouden met seksuele diversiteit) en aandacht voor seksuele gezondheid in het algemeen. Zij geeft les aan zorgmedewerkers over seksuele gezondheid, heeft gesprekken met cliënten en organiseert jaarlijks de week van de seksuele gezondheid.
Ines is secretaris in het bestuur van de Stichting Tussen de Lakens. Stichting Tussen de Lakens beoogt om mensen op een laagdrempelige wijze advies, ondersteuning en bescherming te bieden bij kennistekort, hulpvragen en problemen rond hun seksuele gezondheid, geaardheid of beleving, waarbij aan onderwerpen gedacht moet worden als seksualiteit, gelijkheid, consent, sociale veiligheid, gender, inclusie, diversiteit en het voorkomen van polarisatie.
Website: Tussen de lakens
Video: Koppelbed Attent
Artikel: Chronische ziekte en zingeving
Interview: Verpleeghuisbewoners hebben te weinig privacy voor soloseks
Maxime Essers
Geestelijk verzorger, docent & trainer
Maxime studeerde in 2020 af aan de Universiteit voor Humanistiek, in de richting van geestelijke verzorging en educatie. Na haar studie is zij gaan werken als docent burgerschap, social skills en filosofie bij MBO Utrecht. Sinds september 2024 is zij voor zichzelf begonnen als humanistisch geestelijk verzorger, docent en trainer.
Maxime heeft in november 2024 de opleiding Familieopstellingen Begeleiden afgerond aan het Instituut voor Systemisch Werk.
Seksualiteit is altijd een onderwerp van interesse geweest voor Maxime. Alle grote onderzoeken gingen over seks, van het profielwerkstuk op de middelbare school (een onderzoek naar de visie op maagdelijkheid binnen de grote levensbeschouwingen), naar haar bachelorscriptie bij Humanistiek (een onderzoek naar het discours van mannelijke seksualiteit in de amateur voetbalwereld), tot de uiteindelijke masterscriptie over de vraag: op welke manier is seks een zingevende ervaring? Maxime heeft zich altijd verwonderd over hoe weinig het binnen Humanistiek gaat over seks. Allerlei onderwerpen komen langs wanneer het gaat over zingeving, maar over seks blijft het toch vaak stil. Die stilte wil zij verbreken. Om te beginnen met een scriptie, maar nu in haar werk. Of het nu voor de klas is, met een groep professionals of op het podium: laten we vrijmoedig spreken over seks!
Artikel: Zin in seks: een zoektocht naar seks als zingevende ervaring

Marcelle Mulder
Geestelijk verzorger & seksverhalenverteller
Marcelle voltooide in 1983 haar studie Maatschappijleer en Gezondheidskunde aan de Lerarenopleiding in Delft. Zij was actief in de Vrouwenbeweging aldaar en werkte in het Blijf van mijn Lijfhuis. In 1989 voltooide zij het Humanistisch Opleidingsinstituut en in 2001 de Universiteit voor Humanistiek, beide in Utrecht. Van 1989 tot 1999 werkte zij als geestelijk verzorger in het UMC in Groningen en van 2002 tot 2025 als stafmedewerker geestelijke zorg bij Patyna, een grote ouderenzorgorganisatie in Zuidwest Friesland.
Marcelle is sinds 1983 met haar partner en samen hebben zij twee kinderen gekregen. Sinds 2013 leeft ze polyamoreus. Eerst met één geliefde naast de relatie met haar man, later met meerdere. De stap naar polyamorie hing samen met afnemende seksualiteit tussen haar en haar man, als gevolg van zijn behandeling van prostaatkanker en als gevolg van verschillen in seksuele verlangens daarna. Marcelle realiseerde zich, dat ze graag bij haar man wilde blijven, maar niet de komende decennia seksloos door het leven wilde gaan. Een verliefdheid werd het begin van een zoektocht naar een andere manier van relateren en andere vormen van seksualiteit. Marcelle merkte dat er op het werk en op andere plekken weinig gesproken werd over leven met meerdere geliefden en over verschillende vormen van seksualiteit binnen een heterorelatie. Ze merkte ook dat als zij dat onderwerp wel aansneed, er talloze verhalen losbarsten van en over mensen in soortgelijke zoektochten. Na uitgebreid veldonderzoek is ze in 2021 begonnen om zich ook met behulp van literatuur en wetenschap te verdiepen in polyamorie, seksualiteit, ouder worden en feminisme. Sindsdien schrijft ze over haar onderzoeksbevindingen. Sinds 2024 is Marcelle een van de vertellers tijdens de Seksverhalenavonden Wrijving van Sanne Bloem in Utrecht.
Website: Wrijving
Podcast: De liefde van nu
Podcast: Lust